Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Uçak Bileti Fiyatına Etki Eden Unsurlar

Uçak ile seyahat etmek artık otobüs ile seyahat etmek kadar yaygınlaşmıştır. Buna etki eden etkenlerden birisi gelişen teknoloji ve şartlardır. Artık bir yerden bir yere gitme yani ulaşım konusunda uçak çok fazla tercih edilen seçeneklerden biridir. Bu sebeple THY uçak bileti fiyatları en sık aranan konu başlıklarındandır. Zamandan tasarruf etmek birçok insan için aranan en önemli unsurdur.

Bütçenizin Dostu Erken Rezervasyon

Erken rezervasyon yaparak uçak biletinizin fiyatına müdahale etmek aslında sizlerin elindedir.Seyahat yapacağınız tarihten önce THY uçak bileti fiyatları araştırmalarına başlamanız ve indirimleri, son dakika fırsatlarını takip etmeniz sizin yararınıza olacaktır.

Seyahat Saatlerinizi Esnetin

İş görüşmelerinizde, aile ziyaretlerinizde veya planladığınız gezi programlarınızda gitmeniz gereken saat aralıklarını THY uçak bileti alırken saat ve gün belirlemede siz seçici olun. Belirli saatlerde yolcuların yoğunluğu çok fazladır. Bunun altında yatan neden ise zamanın kısıtlı oluşu ve yolculuk saatinin belli bir aralıkta tutulması zorunluğundan kaynaklanır.

Uygun fiyatlı seyahat için yapılması gerekenlerden biri ucuz uçak bileti araması yapılırken varacağınız saat için o günün gecesinden veya sabahın erken saatlerinde bir bilet saati seçmek sizin için daha faydalı olacaktır.

İkinci Bir Havalimanı Tercihiniz Olsun

Seyahatlerinizi gerçekleştirirken en uygun uçak bileti araştırmalarınızı yaparken  gidecek olduğunuz yerde başka bir havalimanı seçeneği var mı o havalimanının uçuşları ve yolcu kapasitesi hakkında küçük bir araştırma yaparak uçak biletinizin fiyatını düşürebilirsiniz. Örneğin çok sık tercih edilen ve işlek bir havalimanı yolcu kaygısı taşımadığından uçak biletlerinde fazla esneme yapmaz. Fakat uçuş gerçekleşmesi için yolcu sayısına ulaşması gereken ikincil havalimanları boş kalan koltukları tamamlamak için son dakika bilet fiyatlarını aşağı çeker.

Bu yüzden ikincil bir havalimanı olan seyahatlerinizde THY uçak bileti almadan önce fiyat karşılaştırması yapmanız tavsiye edilir. Normalden çok daha uyguna seyahat yapabilirsiniz.

Sunulan Hizmet Kalitesi Ve Koltuk Ayrımları

THY uçak bileti satın alırken şirketlerin sağladıkları hizmetler karşısında bazı firmalar bilet fiyatlarını uçururken bazıları normal seviyede tutar. Bunun sebebi ise rahat ve konforlu bir uçuş gerçekleştirmek isteyen kişilerin bilete dâhil olan hizmetleri göz önünde tutarak bilet satın almalarından geçmektedir.

 Koltukların satışa sunulurken sınıflara ayrıldığını hepimiz biliyoruz. Firmalar arasında bu ayrımlar çeşitli adlandırmalar yapılırken aslında bu sınıflamada temel ölçüt bellidir. Seyahat sırasında THY uçak bileti kapsamında bilet fiyatına dâhil olan belirli hizmetler vardır herkese sağlanan eşit hizmetlerden bahsedilir. Bunlar standart koltuklar olarak geçer. Bir de sunulan bu hizmetlerin haricinde ekstra hizmetlerin olduğu business adı verilen koltuklar vardır. Bunların fiyatı diğer bilet fiyatlarına göre elbette fazladır. Bunlara ek olarak ekonomik koltuklar denilen bilet satışları da vardır. Uygulanan ve sunulan hizmete göre bilet fiyatı da değişkenlik gösterir.

Bilet Almak İçin Özel İndirimli Gün Hangileridir?

Bilet almak için özel bir gün var mı? Hangi günlerde bilet fiyatları daha uygun? Gibi araştırmalar çok sık yapılır. Fakat böyle bir gün var mı doğrusunu bilen aslında yoktur. Mantık dâhilinde bakıldığında bilet fiyatını etkilen unsurlar aslında yolcu sayısından da geçmektedir. Uçuş saatine 2 ila 3 gün kalası uçakta hala boş koltuk var ise firma bu yolculuk için boş koltukları doldurmaya çalışacaktır.

Bunun içinde araştırma yaparken sık sık karşınıza en uygun seyahat için ucuza  THY uçak bileti reklamları çıkar. Buradaki amaç boş kalan koltukları doldurmaktır. Hatta uçuş saatine yakın bu indirimlere yüksek fiyatlı satılan koltukların da dâhil olduğu zamanlar olur.

Ucuz Bilet Almak İçin Uğurlu Günler

Toplum arasında yaygın olan laf kalabalığından ibaret bir durumdur. Fakat firmaların yolcu sayısı ve doluluk oranına göre bakıldığında THY uçak bileti araması yapılırken hafta sonu yoğunluktan dolayı zaten biletler satılır düşüncesi ile fiyatlarda indirim yapılmaz.Örneğin Cuma günleri vilet fiyatlarının yüksek olması gözlerden kaçmaz. Bunun yerine hafta içi yolcu sayısının az olduğu günler tercih edilirse aradaki fiyat farkı anlaşılacaktır. Bu gibi fırsatlardan ve uygun fiyata seyahat etmek için  https://www.rotaradar.com/thy-ucak-bileti/ sitesinden bilgi alabilirsiniz.


Post a Comment

0 Comments